Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призова за търпение относно головата “суша”, в която изпадна водещият реализатор на тима през сезона Джуд Белингам. До момента той има 20 попадения, но не се е разписвал за столичани от два месеца насам. На редовната си пресконференция преди шампионатния мач срещу Майорка италианецът говори по различни теми.

Какъв двубой очаквате в събота?
Ще бъде трудно, защото срещу нас ще излезе съперник, който разполага с изключителен колективен дух. Ще се опитаме да бъдем на тяхното ниво в това отношение.

Не смятате ли, че е прибързано да заложите на Милитао срещу здрави играчи като Муричи и Ларин?
Мислим върху това, разбера се. Но ако виждам, че даден футболист е в добро състояние, предпочитам да го използвам. Дори в един финал на Шампионската лига заложих на Сами Кедира като титуляр при положение, че той тъкмо се беше завърнал след лечение на травма. Направих така, защото видях, че той е здрав и във форма.

Каква според вас е причината големи звезди като Мбапе, Холанд и Белингам да са в слаба форма в момента?
Спокойно, спокойно… Това, че може би в изминалите мачове от Шампионската лига не са показали най-доброто от себе си, не означава нищо. Внимавайте с въпросните футболисти.

Ще продължите ли да залагате на Родриго по лявото крило?
Възможно е. Винисиус Жуниор е скромен човек и осъзна, че схема, при която той действа малко по-навътре, може да бъде добра за отбора. Говорил съм и с двамата и те са съгласни с мен.

⚡ @RodrygoGoes ⚡#UCL pic.twitter.com/PQmhbZOlqI

— Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸 (@realmadriden) April 12, 2024

Какво мислите за състоянието Белингам?
Той малко намали темпото, с което отбелязваше голове. Но така или иначе Джуд вече е реализирал 20 попадения, което по принцип си е изненадващо. Той си върши работата, която е свързана повече с функциите му на полузащитник. Иначе като футболист на него не му липсва нищо, а головете ще се завърнат - рано или късно.

Ще има ли почивка за определени играчи преди реванша срещу Манчестър Сити?
Не говорим за гостуването в Англия, а за двубоя с Майорка. Това е нашият приоритет в момента. Има за какво да играем в Ла Лига. Уверени сме и очакваме двубоя.

Последвайте каналите ни в: