Три отбора ще се борят за две места във Втората шестица на Националната баскетболна лига. След края на 29-ия кръг тимовете на Шумен, Левски и Ямбол разполагат с равен баланс от по 12-17, като те заемат местата от 7-о до 9-о в таблицата. Както е известно, само седмият и осмият ще получат правото да вземат участие в плейофите на първенството.

Възелът ще започне да се разплита още утре, когато два от претендентите за място в заключителната фаза за сезона - Шумен и Левски, се изправят един срещу друг от 18:00 часа в зала “Арена Шумен”. След това на шуменци им предстои гостуване на финансово нестабилния Берое, както и домакинство на другия си конкурент за плейофите - Ямбол.

След гостуването на Шумен пък отборът на Левски излиза в още едно дерби, но този път с Ямбол в столицата. Последният мач на “сините” за редовния сезон ги противопоставя на Миньор 2015.

Утре от 19:00 часа пък Ямбол пътува за Пловдив, за да срещне местния Академик в опит да излезе с една победа пред един от двата си опонента за плейофите. Следва гостуването на Левски, както и това на Шумен в последния кръг.

След тези три отбора в класирането са Академик Пловдив и Миньор 2015, които обаче са с две победи зад съперниците си - актив от по 10-19. На дъното е Берое с 8-21.

Последвайте каналите ни в: