Най-добрият спортист на България за 2023 г. Александър Везенков и клубният му отбор Сакраменто Кингс в ранните часове на днешния 12-и април (петък) ще направят последен опит да се включат във финалния щурм за местата, които дават право на директно участие на 1/8-финал в плейофите на НБА. “Кралете” ще се изправят именно срещу шестия в класирането в Западната конференция - Ню Орлиънс Пеликанс, като при евентуален успех ще съкратят изоставането си на само една победа.

Моментът е напълно подходящ за отбора на Сакраменто да покаже дали е готов за директните елиминации, тъй като от началото на астрономическата година калифорнийци започнаха да редуват слаби и силни резултати, като побеждаваха значително по-силни съперници, но допускаха поражения от тимове, които дори нямат амбиции за плейофите. Сега Везенков и компания ще срещнат отбор от своята черга, който е в серия от две поредни победи, но преди това направи пет загуби в рамките на шест мача.

Мачът между “кралете” и “пеликаните” започва от 5:00 часа българско време и развитието му ще бъде следено на Sportal.bg.

Here come your Kings! 👑

Tunnel Cam presented by @ChickfilA pic.twitter.com/Q86FphlWXe

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) April 12, 2024
Последвайте каналите ни в: