Нигерийският нападател Филип Отеле, който играе за румънския ЧФР Клуж, по всяка вероятност ще се премести от лятото в Англия, тъй като Брайтън е изпратил писмо със заявен интерес към него до актуалния му отбор, съобщи сайтът orangesport.ro.

24-годишният Отеле пристигна в Румъния през 2021-а година и подписа с УТА Арад, след като преди това беше играл за Жалгирис (Вилнюс) – най-популярният клуб в Литва. Първите два сезона в Арад не бяха бляскави за играча, който може да се представя на ниво и на дясното крило и вкара общо 10 попадения. Но с пристигането си в Клуж той показа истинския си потенциал и до момента има 13 попадения в 33 мача в румънската Лига 1 и направи седем решаващи асистенции във всички състезания от сезона в ЧФР Клуж.

Нелу Варга, собственикът на ЧФР Клуж, разкри за само една конкретна оферта на името на Филип Отеле. И въпреки че името на Наполи също беше активирано в дискусията за трансфер, бизнесменът каза, че Брайтън е отборът, сложил парите на масата. Варга – бизнесменът, който контролира ЧФР Клуж, е поискал 7 милиона евро и 20 процента от следващ трансфер за нигерийския футболист и сега чака отговора на служителите на Брайтън, които обмислят как да отговорят.

"Поддържаме връзка с Майк Кев, който е шеф на скаутинга в Брайтън и той ни каза, че ще говори с ръководството им. Казах на Джиджи Бекали 6 милиона, но в евро, защото той е тук, в Румъния. Неговият  клуб ФКСБ също има интерес. А от Брайтън поискахме 6 милиона паунда. Това означава около 7 милиона евро", обясни още Варга. Оценката в transfermarkt.com за този футболист е 1,5 милиона евро. ЧФР Клуж е на 2-о място в класирането на румънската Лига 1 с 31 точки, колкото има и Университатя (Крайова). С 10 пред тях на върха е ФКСБ.

Последвайте каналите ни в: