Черно море официално депозира жалба срещу главния съдия Никола Попов и ВАР-рефера Иво Андреев на мача с Локомотив Пловдив Пд от 28-ия кръг на efbet Лига, завършил 1:0 за "железничарите", съобщиха от варненския клуб.

Към нея е приложено и видео на момента в 90-ата минута на мача, когато при центриране, топката се отклони от ръката на Милош Петрович и промени траекторията си.

Претенцията на клуба от Морската столица е, че в този момент е трябвало да получат дузпа. Но нито реферът на терена, нито колегите му от стаята за видеопомощ (ВАР) са реагирали, за да спрат играта.

Това е частта от текста в жалбата към съдийската комисия на ПФК Черно море, публикувана на официалния сайт на клуба.

"Хитрото“ поведение на реферите ни накараха няколко дни да мислим дали да Ви сезираме с жалба, или за пореден път да подминем избирателното прилагане на правилата на играта футбол. Конкретно: В 90-ата минута на срещата, при центриране, топката се отклони от ръката на Милош Петрович и промени траекторията си. Считаме за редно, главният рефер Попов да бе разгледал тази ситуация детайлно и така да вземе информирано решение има ли няма дузпа. Тук е мястото да посочим „умната“ пасивност на Андреев, който пред екрана има чудестна видимост на ситуацията. Безспорно е, че това съдийско решение повлия на крайния изход на срещата….", пише в съобщението на ПФК Черно море.

След тази загуба варненци останаха на 3-о място в класирането с 58 точки, изпреварени с 2 от ЦСКА - София, който малко по-рано победи в същия кръг Левски с 2:0. Локомотив (Пловдив) изпревари "сините" от София и се нарежда на 4-о място с 53 пункта.