Атлетико Мадрид срещу Борусия (Дортмунд) изглежда може би единствената скучна двойка от четвъртфиналите в Шампионската лига, но и двата тима са амбицирани да опровергаят скептиците. Първата среща е тази вечер от 22:00 часа на “Сивитас Метрополитано” в испанската столица, а реваншът в Германия е на 16 април.

В груповата фаза Атлетико оправда очакванията и завърши на върха в група с Лацио, Фейенорд и Селтик, като дори не допусна загуба. После “рохибланкос” приковаха вниманието на осминафиналите след геройски успех над финалиста от миналата година Интер. Тимът на Диего Симеоне беше загубил първата среща с 0:1, но в ответния мач своя стадион изигра един от най-силните си двубои от години насам и се наложи след изпълнение на дузпи.

Шампионската лига остава единственият турнир, в който Атлетико има шанс за трофей през сезона. През тази кампания в Ла Лига отборът изпитва трудности и се бори за място в топ 4, а разликата от лидера Реал Мадрид е цели 17 точки.

Борусия (Дортмунд) беше мечтаният противник на всички на жребия за четвъртфиналите. Веднъж обаче вече през сезона вестфалци бяха подценени. Това се случи в групата, в която бяха още Милан, Нюкасъл и Пари Сен Жермен. Сметките на останалите не излязоха, защото германският представител остави всички зад себе си и финишира като лидер с 3 точки преднина.

Los 𝐠𝐚𝐧𝐚𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬 del día 🫰 pic.twitter.com/6JbIylc3gg

— Atlético de Madrid (@Atleti) April 9, 2024

На осминафиналите “жълто-черните” от Дортмунд също останаха в сянка на фона на други по-интересни сблъсъци, но успяха да укротят правещия феноменален сезон в Нидерландия ПСВ Айндховен, елиминирайки го след 1:1 и 2:0.

Подобно на Атлети, Борусия също не е замесен в борбата за титлата в своя шампионат. Тимът дори вече не е в зона “Шампионска лига”, като продължава битката с РБ (Лайпциг) за четвъртото място в Бундеслигата.

Metropolitano. Einen Tag vorm Viertelfinale. Finale Trainingseinheit. 🌟

Das YouTube-Video:
👉 https://t.co/D1dJSEHFj8

— Borussia Dortmund (@BVB) April 9, 2024

Мемфис Депай е контузен и няма да се появи за домакините тази вечер, а големият отсъстващ сред гостите е Донийл Мален, който е сред голмайсторите на отбора.

Победителят от двойката ще играе на полуфиналите срещу Пари Сен Жермен или Барселона.

Последвайте каналите ни в: