Мачът на Берое с НАП засега клони към "Х", което поставя лиценза за следващия сезон под въпрос.

Наскоро босът на "зелено-белите" Ернан Банато е искал отстрочка до края на април. Всичко е трябвало да бъде изчистено до края на март, но той не е успял да покрия задълженията, пише "Тема Спорт".

Така около Берое продължава да витае огромна неизвестност най-вече за следващия сезон, ако приемем, че през този отборът почти е оцелял.

Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари ще се върне към схема с петима в защита - 5-3-2 за днешното гостуване на Локомотив София. Причината е, че и съперникът играе в същата постройка. Срещу Ботев Пловдив наставникът на заралии промени схема на 3-4-2-1, но загуби тежко с 0:3. Сега той е решил да уплътни ариергарда с цел да не оставя свободни пространства на столичните железничари.

Капитанът на Берое - Жорди Говеа трябва да е доста внимателен, тъй като виси с картони. Той има 8 официални предупреждения и при още едно ще бъде наказан за последните два кръга от редовния дял. В тях зелено-белите имат доста тежка програма - приемат Локо (Пд) и гостуват на Левски. Затова и днешният мач с Локо (Сф) се явява ключов за попадането на тима в групата за седмо - десето място.