Лудогорец постигна важна победа над Пирин с 2:0 като гост в сблъсък от 28-ия кръг на efbet Лига. По този начин "орлите" продължават да са лидери в шампионата с 66 точки, докато "орлетата" са на 13-та позиция с 26 пункта.

В грешник за домакините се превърна Николой Бодуров, тъй като си заби автогол в 58-та минута. Постепенно гостите поеха контрола в мача и в 74-та минута интригата приключи с гол на Педро Нареси.

През първото полувреме "орлите" изпитваха затруднения в атака, което принуди чак в 37-та минута завърналият се в състава на разградчани Тодор Неделев да се нагърби с изпълнение на пряк свободен удар, ала топката премина над вратата. Две минути по-късно последва брилянтно подаване от страна на българския национал към Сон, който отправи изстрел, спасен от Максим Ковальов.

Макар "орлите" да стартираха по-активно второто полувреме, в 52-та минута домакините пропиляха страхотно положение в лицето на Юго Комано, когато нападателят бе изведен на стрелкова позиция, ала ударът му попадна в обсега на Серджио Падт.

Въпреки импулса в редиците на благоевградчани, в 58-та минута съставът на Георги Дерменджиев съумя да поведе от наглед безобидна ситуацията, след като Рик Джонатан проби отляво, центрира в наказателното поле, където защитникът на Пирин Николай Бодуров си отбеляза комичен автогол.

Впечатляваща комбинация осъществиха играчите на Лудогорец в 74-та минута, която завърши с второ попадение в тяхна полза. Рик Джонатан взаимодейства с Руан Секо, а той с фино докосване подаде на Педро Нареси, за да се разпише за 2:0.