Черно море разби като домакин Локомотив (София) с 3:0 в последния двубой от 27-ия кръг на efbet Лига.

“Моряците” показаха по-добра игра, диктуваха случващото се на терена почти през целия мач и заслужено стигнаха до успеха. Домакините решиха всичко още през първото полувреме, когато Атанас Илиев реализира хеттрик само за 17 минути (21’, 26’ и 31’). През втората част Локомотив се опита да се активизира, но без успех. С тази победа Черно море отново излиза на второто място, измествайки ЦСКА - София и доближавайки се на пет точки от лидера Лудогорец.

Първата сериозна възможност се откри пред домакините. В 9-ата минута Мазир Сула отправи центрира от пряк свободен удар, което кацна точно на главата на Атанас Илиев. Нападателят стреля от близка дистанция, но Истатков изби. Малко по-късно Уеслен Жуниор се измъкна от защитата на Локомотив и шутира, но отново вратарят на гостите спаси. “Моряците” продължаваха да оказват натиск и да бъдат по-активни, а това даде резултат в 21-ата минута. Грешка в защитата на Локомотив (Сф) доведе до това Пабло Гарсия да отнеме и да изведе веднага с добро подаване Атанас Илиев вляво от вратата. Нападателят не се поколеба, стреля по земя и след много точен удар вкара за 1:0.

Малко по-късно Калкан подаде към Уеслен, който се обърна много добре, елиминира противников състезател и сам срещу вратаря стреля с външен фалц. Истатков обаче спаси.5 минути след първото попадение дойде и второ такова. Антони Иванов не успя да изчисти добре топката, след като тя бе центрирана по земя от противников състезател. Така кълбото дойде удобно на Атанас Илиев, който с бомбен шут от малък ъгъл вкара второто си попадение в срещата - 2:0. В 38-ата минута Черно море сякаш сложи точка на спора. Нова неточност в изнасянето на топката от страна на столичани позволи на варненци да отнемат. Кълбото бе подадено към Калкан наляво, който овладя, напредна, видя движението на Атанас Илиев и с хубав пас изведе родния национал сам срещу вратаря на Локомотив. Нападателят не сбърка и с добър шут с левия крак направи резултата 3:0. До края на полувремето Черно море продължи да диктува темпото на игра, а гостите не успяваха да създадат нищо интересно. Така след малко повече от 45 минути варненци се оттеглиха с три гола аванс.

Второто полувреме започна с опасен удар на Симеон Мечев, който шутира от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от страничния стълб.

В следващите минути темпото на игра поспадна, като Локомотив бе по-активен отколкото през първата част, но така и не създаде нещо опасно. Черно море от своя страна спокойно пазеше аванса си и същевремнно успяваше да създаде няколко атаки. В 72-ата минута Атанас Илиев стреля от дъгата на наказателното поле, но Истатков изби в корнер. Малко по-късно вратарят на столичани отново трябваше да се намесва след шут на Панайотов от дистанция. Едва в 83-ата минута дойде и първият точен удар от страна на Локомотив. Негов автор бе Карлос Франса, но Дюлгеров улови без проблем. До края на полувремето повече интересни ситуации не се създадоха и така “моряците” грабнаха важни три точки. Както стана ясно Черно море се изкачва на втората позиция с 58 пункта, с една повече от третия ЦСКА - София. Локомотив (Сф) остава 14-ти с 25 точки.

 

ЧЕРНО МОРЕ 3:0 ЛОКОМОТИВ (СФ)

1:0 Атанас Илиев (21)
2:0 Атанас Илиев (26)
3:0 Атанас Илиев (38)

Стартови състави:

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 6. Виктор Попов, 71. Васил Панайотов, 10. Мазир Сула, 5. Пабло Гарсия, 99. Уеслен Жуниор, 16. Андреяс Калкан, 9. Атанас Илиев;

Локомотив: 88. Жарко Истатков, 12. Бруно Франко, 4. Диме Димов, 2. Гонсало Кардосо, 22. Ивайло Найденов, 31. Красимир Станоев, 26. Красимир Милошев, 21. Антони Иванов, 20. Диого Тейшейра, 7. Улрих Май, 11. Карлос Франса;

 
 
Последвайте каналите ни в: