Старши треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев говори след равенството на своя тим срещу ЦСКА 1948. Двата тима не успяха да се победят в Бистрица и завършиха 0:0.

“Нервно протече срещата. Липсваше ни самочувствие, което искам да имаме. Трябва да сме доволни и позитивни, че второ поредно гостуване не допускаме да загубим. Виждам, че футболистите иска толкова, колкото и ние. Ще направим каквото зависи от нас, за да увеличим точковия си актив и да се изкачим в класирането.

В защита отборът беше дисциплиниран. Затворихме пространствата. Креативен отбор са ЦСКА, разполагат с футболисти, които могат да играят с топката. Просто ние не се възползвахме от ситуациите, които имахме. Трябваше да използваме празните пространства.

Не може всяко съприкосновение да бъде фал. Футболът е игра, в която има много контакти. Трябва да се определя кой да бъде фал и кой не. Ние в защита играхме добре, трябваше да накъсваме тяхната игра. ЦСКА са отбор с добри индивидуалности. Единственият начин да се противопоставим е така с нарушения.

Опитвам се да разглеждам нещата по-философски. За да стигнем от точка “А” до точка “Б” трябва да вървиш. Без значения през какви препядствия имаш. Всяка една точка, която натрупаме, ще бъде от полза”, заяви Янев.

Последвайте каналите ни в: