Старши треньорът на Етър Светослав Петров говори след драматичния успех на тима с 2:1 над Арда (Кърджали) в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига.

"Дойде трудно успеха ни от психологическа гледна точка, заради негативната серия. Искам с цялото си сърце да поздравя отбора, защото играхме като отбор. Въпреки тежките моменти и неудачните резултати, ние играхме добре. Малки неща, главно индивидуални решения, ни костваха да вземем точки в предходните мачове. Заради това и поздравих момчетата в съблекалнята, защото те играха като отбор. Чисто математически, ако започнем да смятаме, има надежда. Казах и в началото, че ние ще се борим до края. Ако играем по този начин с тази отдаденост, с това желание и душа, защото си личеше, че футболистите искат да го спечелят, а не да го загубят. Накрая ще смятаме", започна той.

Нормално е да има напрежение. В една съблекалня, в един футболен отбор с различни характери и силни личности, различни народности, нормално е да има разминавания. Аз винаги съм казвал, че ние трябва да покажем колектив на терена. Извън терена няма смисъл да ходим на кафенета заедно и там да демонстрираме колектив. Погледнато след този мач мога да кажа, че ние имаме колектив.

Играем мач за мач и накрая като изиграем редовния сезон и плейофите, тогава ще смятаме. Няма смисъл да правим сметки сега. Искам да имаме това желание, което в този мач показахме, завърши Петров.

Последвайте каналите ни в: