Втородивизионният Кайзерслаутерн победи с 2:0 като сензацията Саарбрюкен в полуфинален мач за Купата на Германия и се класира на финала в Берлин. Попаденията за тима на Фридхелм Функел отбелязаха Марлон Ритер (53') и Алмами Туре (75').

Така Кайзерслаутерн стигна до последния мач в турнира за пръв път през 2003 г., когато загубиха от Байерн (Мюнхен) с 1:3. По пътя си "лаутерите" елиминираха още Рот Вайс Кобленц, Кьолн, Нюрнберг и Херта, като сега те ще чакат във финала победителя между Байер (Леверкузен) и Кайзерслаутерн. Саарбрюкен пък направи сензационен турнир, след като изхвърли по пътя си елитните Байерн (Мюнхен), Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах).

3 - Friedhelm Funkel has reached the DFB-Pokal final for the third time as a coach, each time with a different club. Indeed, only Dietrich Weise, Hermann Eppenhoff and Karl Heinz Feldkamp have also managed to do so with three different clubs. Whiz. pic.twitter.com/VS0ByXor8o

— OptaFranz (@OptaFranz) April 2, 2024

Първото полувреме предложи много борба и малко чисти положения. Най-добрата възможност се откри пред нападателя на домакините Кай Брюнкер в 42-рата минута, когато той засече с глава центриране, но стреля встрани от вратата.

Кайзерслаутерн започна по-активно втората част, като още в 48-ата минута Филип Калоч пробва далечен шут, спасен от вратаря на Саарбрюкен Тим Шрайбер. Пет минути по-късно гостите откриха резултата. Алмами Туре центрира отдясно, а Марлон Ритер с глава отправи удар, минал между краката на Шрайбер и влетял в мрежата - 0:1 за Кайзерслаутерн. Саарбрюкен опита да окаже някакъв натиск, но така и не успяваше да създаде опасности за отлично бранещите се гости. Вместо това в 75-тата минута "лаутерите" вкараха втори гол, с който сякаш решиха всичко. Тимотеуш Пукач центрира от пряк свободен удар, а асистиралият за първия гол Алмами Туре се извиси и с глава направи 0:2 за Кайзерслаутерн, като хвърли в екстаз огромната агитка, дошла да подкрепя отбора в Саарбрюкен.

Кай Брюнкер от домакините пропусна в 81-вата минута да върне поне едно попадение, след като не успя да се възползва от една от малкото грешки в отбрана на съперника и стреля отблизо над вратата на Робин Химелман. Малко след това пък Филип Стойкович можеше да отбележи трети гол за Кайзерслаутерн, но вратарят на Саарбрюкен Тим Шрайбер успя да отрази.

Последвайте каналите ни в: