Мениджърът на Лийдс Даниел Фарке призна, че българският национал Илия Груев определено липсва на отбора. Както е известно, родният халф получи травма в левия глезен при ремито 1:1 на националите ни срещу Азербайджан и така пропусна мачовете на йоркширци срещу Уотфорд (2:2) и Хъл Сити (3:1). В първия двубой полузащитникът беше заместен от централния бранител Итън Ампаду, а във втория - от 18-годишния Арчи Грей.

Запитан след победата над “тигрите” дали Груев липсва на Лийдс, Фарке отговори: “Много, в момента нямаме достатъчно хора в халфовата линия. Ампаду ни трябва в защита. Илия диктува нашия ритъм и борави добре с топката. Така че сега ни липсваше качество в притежанието на топката. Арчи има голям ентусиазъм, но трябва да свикне с позиционирането в нашата игра. Той не може да бъде перфектен на тази възраст в диктуването на ритъма или в забързването му. Затова Илия много ни липсва”.

Груев е твърд титуляр в състава на Фарке от началото на годината насам, като надеждите в клуба са той да се възстанови навреме за гостуването на Ковънтри в събота.

Последвайте каналите ни в: