Славия и Пирин (Благоевград) ще излязат тази вечер във втория мач от XXVII кръг на efbet Лига. Двубоят започва с първия съдийски сигнал на Ивайло Ненков в 19:30 часа на стадион "Александър Шаламанов".

Срещата е деликатна и за двата отбора, като към момента гостите от Благоевград заемат 14-о място в класирането, което праща към бараж с третия от Втора лига.

Разбира се, до баража има много време, но победа на "орлетата" в "Овча купел" ще ги доближи на точка от състава на Славия, който в последните си пет шампионатни двубоя записа само един успех - над Локомотив (София) с 2:1 в "Надежда". Последваха две поражения, които разклатиха славистите и ги приближиха до опасната зона - 1:2 от Локомотив (Пловдив) и 0:2 от Левски в един интересен спектакъл на "Герена".

Обратно на Славия, тимът на Олександър Бабич е в добра серия, за което говорят двете победи и трите равенства в последните пет мача на "орлетата". Последният успех през уикенда дойде с 2:1 над опашкаря Етър, което задържа "зелените" на осем точки от опасната зона - за момента там са залепнали болярите и Ботев (Враца).

26

Очаква се в състава на Златомир Загорчич да се завърне капитанът Галин Иванов. Бившият национал се контузи в началото на миналия месец, което му костваше участието в последните срещи на "белите". Победа над Пирин довечера ще отдалечи най-стария столичен отбор на седем точки от баражната 14-а позиция в подреждането.

Славия - Пирин (Благоевград)

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Вуцов, Томбак, Йеленкович, Генев, Керчев, Нгуен-До, Стоянов, Иванов, Минчев, Стоев, Николов

ПИРИН: Ковальов, Дончев, Бодуров, Ягодинсиса, Йорданов, Попадийн, Абу, Бенгюзов, Тасев, Поповски, Комано

Последвайте каналите ни в: