Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри подкрепя футболистите си в опитите им да доведат трудния сезон до положителен край. Съботното поражение с 0:1 от Лацио в Серия А постави отбора в трудна ситуация, в която от претендент за титлата, в момента е на прага да изпадне от топ 4. Играчите на Алегри знаят, че се борят само за място в Шампионската лига следващия сезон и за Купата на Италия, където имат шанс да вземат трофея.

Във вторник вечерта Ювентус се изправя срещу Лацио за втори път в рамките на четири дни, този път на домашния терен на стадион "Алианц" в първия мач от полуфинала за Купата на страната, а в другата среща играят Фиорентина и Аталанта.

"Момчетата трябва да имат доверие в себе си. Те са страхотен отбор, който винаги дава всичко от себе си на терена. Трябва да продължим да работим, защото все още имаме две важни цели, към които да се стремим - да си осигурим място в Шампионската лига и да вземем Купата на Италия. Няма за какво да ги критикувам момчетата, просто трябва да преминем през този труден период", каза Алегри на пресконференция.

Ювентус е в лоша форма в момента, а поражението през уикенда удължи серията им в лигата до само една победа в девет мача. С втория Милан с шест точки пред "бианконерите" на трето място и само две, които ги делят от Болоня на четвърто място, борбата за място в Шампионската лига е много оспорвана. При тези обстоятелства, перспективата за достигане до финал на националната купа може да даде повече увереност на тима.

"Това е лош период, в който осъзнаваш, че всеки трябва да даде повече за Ювентус. Наистина имаме голямо желание да се справим добре, но резултатите не идват в момента. Знаем, че не сме се справили достатъчно добре през последните два месеца и трябва да се подобрим, за да постигнем целите си", коментира вратарят Войчех Шчесни.

В тима на Ювентус се завръща Филип Костич след боледуване, докато Алекс Сандро и Карлос Алкарас подновиха тренировките след контузия, но Аркадиуш Милик все още е извън състава.

Последвайте каналите ни в: