Стоян Ацаров вече не е треньор на Боруна (Царева ливада). Той оставя отбора на седмо място в настоящото първенство на Северозападната Трета лига. Ацаров разкри пред Sportal.bg причините за раздялата.

„Президентът на клуба спря финансирането на отбора. Това не ме устройва и си тръгнах. В събота срещу Павликени беше последния мач, в който водих Боруна. Обявих решението си и причините за него пред футболистите. Съжалявам, че така се случи. Работих със съвестни момчета, с които изградихме перфектен колектив. Постигнахме и добри спортни резултати. Пожелавам на футболистите да се развиват и да са все така сплотени. Заради тях отказах предложението, които получих от Китай през януари тази година. Сега го приемам. Чакам одобрение за работна виза и ако го получа ще подпиша договор за шест месеца с отбор от Трета дивизия. Сред първите българи съм, които започнаха работа в Китай. Останах 20 години в тази страна и сега смятам отново да се върна там“.

54-годишния Ацаров пое Боруна (Царева ливада) през миналото лято. В състезателната си кариера, габровеца е обличал екипите на родния Янтра, Берое (Стара Загора), Етър (Велико Търново), Спартак (Плевен), Ухан Оптикс Вели (Китай), за кратко на Левски (София). Най-големи успехи постига като футболист на Славия (София). С „белите“ печели шампионската титла и купата на България през сезон 1995-1996 г.

Последвайте каналите ни в: