Янтра (Габрово) победи с 2:1 Монтана в двубой от 26-ия кръг на Втора лига. Двата тима направиха интересен мач в Габрово, а домакините стигнаха до трите точки след обрат и две дузпи. Първо Франк Есума отри резултата в 15-ата минута след добра атака на Монтана. В края на първата част обаче Дани Младенов изравни от дузпа заради игра с ръка на Костадин Илиев. През втората част Янтра бе по-активният тим и стигна до обрата след нов наказателен удар, реализиран от Младенов (83’). И в двата случая обаче ситуациите бяха спорни и гостите имаха сериозни претенции към отсъжданията на рефера. Така тимът на Вили Вуцов попречи на Монтана да си върне третото място и на свой ред се доближи на пет точки от него.

Двубоят започна с атаки и от двата тима, а в 15-ата минута резултатът беше открит. Бърза атака от страна на Монтана доведе до това Стивън Кирилов да се измъкне по дясното крило и да навлезе в наказателното поле. В близост до аутлинията той пусна подаване към Франк Есума, който засече и реализира за 0:1.

 

В 28-ата минута Християн Василев трябваше да се намесва след хубав удар на Кирилов от дистанция. Няколко минути по-късно пък Янтра създаде положение и след центриране по земя отляво защитник на Монтана подложи крак и изчисти топката. Кълбото обаче мина на сантиметри от страничния стълб и без малко да се стигне до автогол.

Малко след това Даниел Младенов се откъсна на добра позиция и остана сам срещу вратаря на гостите. Опитният футболист обаче се спъна и падна в най-неподходящия момент, което не му позволи да отправи удар.

В 44-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. След центриране отляво главният съдия отсъди наказателен удар заради игра с ръка на Костадин Илиев. С изпълнението се нагърби Даниел Младенов, който с хубав удари изравни резултата - 1:1.

 

Двата тима продължиха с нападателната игра и през второто полувреме, но без да се създават интересни ситуации. В 50-ата минута Айвън Ангелов стреля от дистанция, но право в ръцете на Васил Симеонов.

С напредване на времето Янтра бе отборът, който натискаше повече и търсеше повече попадението. Домакините успяха на няколко пъти да внесат напрежение в пеналтерията на Монтана, но така и не стигнаха до гол. Гостите от своя страна не създадоха почти нищо интересно в следващите минути.

В 77-ата минута Айвън Ангелов стреля опасно от средна дистанция, но топката премина встрани от вратата на Симеонов. 3 минути по-късно отново крилото стреля добре от пряк свободен удар. Вратарят на Монтана изби, а след това Тони Иванов се опита да направи добавка. Симеонов обаче бе протегнал крак и спъна футболиста в наказателното поле, което доведе до втора дузпа в полза на тима от Габрово. Даниел Младенов отново се нагърби с изпълнението и въпреки че стражът на Монтана успя да играе с топката, тя все пак влезе в неговата врата - 2:1.

 

До края на двубоя повече интересни положения нямаше и така домакините се поздравиха с трите точки.

След този успех Янтра вече има 43 пункта и заема шестото място. Габровци обаче са на пет от третия Марек. Монтана от своя страна остава четвърти с 46 точки, на пет от второто и на осем от първото място.

 

ЯНТРА 2:1 МОНТАНА

0:1 Франк Есума (15)
1:1 Даниел Младенов (45+1) - д.
2:1 Даниел Младенов (83) - д.

Стартови състави:

Янтра: 1. Християн Василев, 5. Цветелин Радев, 71. Тони Иванов, 77. Петър Вуцов, 6. Петър Казаков, 10. Айвън Ангелов, 21. Божидар Томовски, 18. Валентин Цветанов, 24. Даниел Гаджев, 11. Даниел Младенов, 7. Емил Колев;

Монтана: 30. Васил Симеонов, 8. Петър Атанасов, 4. Никола Борисов, 14. Димитър Буров, 18. Костадин Илиев, 6. Франк Есума, 24. Емил Янчев, 13. Илия Русинов, 23. Антон Тунгаров, 7. Александър Аспарухов, 11. Стивън Кирилов.

 
 
Последвайте каналите ни в: