Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти остана доволен от победата над Атлетик Билбао (2:0). Най-много похвали за изявите си заслужи авторът на двете попадения Родриго.

“Предвид това колко много играчи се върнаха от националните си отбори, мачът можеше да е много труден. Започнахме силно и бързо стигнахме до гол. Бяхме компактни в защита, действахме организирано и не рискувахме. В играта ни имаше интензитет”, заяви Анчелоти.

“Всеки в тима има своята роля. Когато нападателите помагат на защитата, ситуациите пред вратата ни са по-малко. Нямахме сили да пресираме по-високо, защото Белингам и Валверде не бяха готови на 100%”, обясни италианският специалист.

“Родриго? Той прави по нещо впечатляващо във всеки мач. С Винисиус имат страхотен синхрон помежду си. Може би на позицията, на която игра днес, се чувства най-комфортно. Днес Родриго беше най-важният футболист за нас”, подчерта Анчелоти.

Едер Милитао игра малко, но за него беше важно, че се завърна на терена след толкова дълго отсъствие. В края на сезона ще имаме нужда от всички”, подчерта наставникът на кралския клуб.

Последвайте каналите ни в: