Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че победата с 2:1 над Брайтън е била по-емоционална от нормалното. “Червените” осъществиха обрат, след като в самото начало допуснаха гол. Така те продължават борбата за трофея във Висшата лига с Манчестър Сити и Арсенал.

“Труден двубой, много добра игра от наша страна, фантастичен резултат!”, заяви наставникът.

“От моя гледна точка това беше най-силният ни мач срещу Брайтън на Де Дзерби. Владеехме топката и повече, и по-добре. Хареса ми как реагирахме на ранния гол на съперника, но пък избързвахме при завършването на атаките ни. Офанзивните футболисти трябваше да бъдат търпеливи в точните моменти, Ендо и Мак Алистър да намират необходимите пространства, а Собослай беше човекът, който създаваше хаоса. Мисля, че се получи много добре.”

“На почивката обърнахме внимание на футболистите за някои неща. Трябваше да се поуспокоим, за да успеем да наложим контрол.”

“Заслужавахме да спечелим, защото се представихме по специален начин. Аз съм най-големият фен на нашите състезатели, но отдавна спрях да се изненадвам от това, че те играят на най-високо ниво. Понякога можеш да си съсипеш нервите с нас, да те заболи сърцето, но трябва да намираме начин да се справяме в такива ситуации. Ако всички се забавляваме да правим това, то имаме шанс. Ако пък не - то ще бъде много по-трудно.”

“Борим се с още два отбора за най-важния приз в английския футбол и лично аз ще се опитам да се насладя на това, което остава. Ако погледнем като цяло, трябва да сме честни, че от десет години насам не сме били в такава ситуация. Ето защо допусках, че ще сме по-нервни, но пък момчетата запазиха хладнокръвие.”

Последвайте каналите ни в: