Вчера Вихър (Славяново) загуби от Академик с 3:0 в Свищов. Срещата е от 21-ия кръг на Северозападната Трета лига. Гостите доиграха мача с девет футболисти. Президентът им Светлин Линев с коментар пред Sportal.bg.

„В Свищов понесохме „наказателна“ акция от съдиите. Те развалиха равностоен мач, в който Академик боксуваше. Можеше и при нормално съдийство да загубим. Кому обаче беше нужно това, което сториха реферите. Лампичката „светна“ още в 10-ата минута, когато пред погледа на страничния съдия, топката излезе в аут, а беше отсъден корнер. В 26-ата минута младия ни футболист Васил Тошев опита центриране, не успя и с наведена глава се връщаше в нашата половина. Изведнъж съдията, който беше на 20 метра от Тошев, му вдигна червен картон пред изненаданите погледи на абсолютно всички на стадиона. За първи път виждам такъв червен картон. В 66-ата минута, състезателя ни Митко Русанов беше хванат и задържан за фланелката в центъра на терена. Арбитърът подмина очевадното нарушение, играта продължи и стана дузпа за Академик. Не оспорвам дузпата, защото я имаше. Играчът ни Цветан Петров каза реплика на съдията и получи червен картон.

Категорично няма да подаваме жалба срещу съдиите. Само ще похарчим пари за такса и нищо няма да се промени. Очаквам компетентните органи да изгледат мача и да вземат мерки, защото случилото се меко казано не е редно. Тренираме цяла седмица, харчим пари за да отидем 20 души в Свищов и ако загубим нека да е защото са ни надиграли с футболни средства. Приемам грешките на съдиите, защото и те са хора, всеки греши. Когато е тенденциозно обаче е грозно. Случилото се губи смисъла на футбола. Ето, един отбор от нашата група се отказа от участие на полусезона. Още един е заявил, че няма да продължи след края на първенството“.

Последвайте каналите ни в: