Германският национал Флориан Виртц ще продължи да играе за Байер (Леверкузен) и през следващия сезон. "100 % сигурно e”, заяви изпълнителният директор на клуба Фернандо Каро.

"Фактът, че Чаби Алонсо остава е допълнителен стимул", каза шефът на “аспирините” в интервю за испанската радиостанция "Онда Серо". Виртц има договор с Леверкузен до юни 2027 година, но няколко водещи клуба се интересуват от него.

Fernando Carro, CEO de Bayer Leverkusen, sobre Florian Wirtz: "Este año se quedará aquí 100% seguro"

https://t.co/VFENGCboBr

— Onda Cero (@OndaCero_es) March 31, 2024

"Ръководството на Байер иска да запази голяма част от състава и да не компенсира многото напускания, както се случи през 2001 и 2002 г.”, добави Каро, който все пак обаче очаква изгодни оферти. Целта е отборът да се наложи сред 16-е най-добри клуба в Европа и да играе в Шампионската лига.

Леверкузен води в класирането на Бундеслигата с 13 точки преднина пред втория Байерн (Мюнхен) седем кръга до края на сезона и е на прага да спечели първа титла в Германия.

Отборът прави "много добър сезон", благодарение на треньора Алонсо. “Не можеше да бъде по-добре", коментира още Каро.

Алонсо каза в петък, че ще остане в Леверкузен през следващия сезон, въпреки интереса от бившите му клубове Байерн, Ливърпул и Реал Мадрид.
БТА

Последвайте каналите ни в: