Мистерията относно това кой е платил огромната гаранция на Дани Алвеш от 1 млн. евро е на път да бъде разгадана. В испанското ТВ предаване “Fiesta” бе разкрито, че не отделно лице, а все още неназовано бразилско списание е извършило сериозното плащане.

Въпросното издание е известно с репортажите си за важни личности, какъвто несъмнено е бившият футболист на Барселона и “селесао”. Идеята е, че в замяна на заплатената гаранция, списанието ще направи ексклузивен материал за живота на Дани Алвеш, който да включва интервю под формата на документален филм. Това, което добавя още по-интригуващ нюанс към ситуацията, е искането на Алвеш да включи в документалния филм и съпругата си Йоана Санс, която обяви, че се разделя с него.

Dieron a conocer quién habría pagado la fianza de un millón de euros para que Dani Alves quede en libertad tras 14 meses en la cárcel https://t.co/wckivnSuuD

— infobae (@infobae) March 31, 2024

Настъпилото забавяне на плащането и забавянето на депозита на гаранцията, заради които бразилецът остана и през изминалия уикенд в затвора, се дължат на усложненията, свързани с извършването на международни преводи, които изискват време за изпълнение и проверка на всички необходими правни изисквания.

Преди това разкритие се появиха различни хипотези за възможните платци на гаранцията на Алвеш. Бащата на Неймар, който бе спряган като възможен “спасител” на играча, беше един от първите, които отрекоха. Говореше се дори, че бившият футболист на Барселона и настоящ на Атлетико Мадрид Мемфис Депай може да е платил гаранцията на бразилеца, но това също бе отречено от адвоката на нидерландския играч.

Alors que Dani Alves a été libéré de prison le 25 mars dernier, un magazine brésilien renommé aurait payé sa caution d'un million d'euros en échange d'un reportage sur la vie de l'ancien défenseur.https://t.co/0rhg9JtABM

— RMC Sport (@RMCsport) March 31, 2024

Дани Алвеш, който през февруари беше осъден на първа инстанция на четири години и половина затвор за изнасилване, преди няколко дни беше освободен от затвора в Барселона, където преседя близо 14 месеца.  Съдът се съгласи да го пусне на свобода до обжалването му, при условие че плати гаранцията от 1 млн. евро, предаде испанския и бразилския си паспорт и не напуска Испания.

Освен това му е забранено да се доближава на по-малко от един километър от дома или работното място на жертвата и да установява контакт с нея. Играчът трябва да се явява в съда в Барселона всеки петък.

Последвайте каналите ни в: