Кирил Русинов надигра Венхар Хазири и зарадва българските фенове на бойните спортове в "Арена София". След шест рунда бокс в столичната зала родният боксьор бе обявен за победител с единодушно съдийско решение.

Русинов започна битката в типичен негов стил с много преса и агресия. Той подготвяше мощни крошета в главата с прави удари в тялото. Няколко от тези крошета попаднаха право в брадата на Хазири, но косоварът ги посрещна мъжки и не помръдна. Дясната ръка на българина му служеше най-добре в тази битка. Софиянецът се възползваше умело от ниския гард на Хазири и пласираше десни крошета в скулата и слепоочието. 

Вторият рунд бе още по-добър за Русинов.

Бившият национал в аматьорския бокс се поуспокои и това добави точност и прецизност в ударите му.  В третата част Русинов бе в пълен котнрол на двубоя и дори започна да сваля ръцете си, за да примамва Хазири към него. Родният боец бе по-комбинативен и отпуснат с ударите си в този рунд и дори “хвърли” няколко усмивки към съперника си и публиката като част от шоуто.

След средата на двубоя Русинов вече търсеше нокаута, но Хазири се оказа по-корав от очакваното. Косоварът се “събуди” и запозна да влиза в двубоя с добри контра-атаки. Темпото на двубоя спадна в последните два рунда, но Русинов не изпусна юздите и бе в контрол на срещата до самия край.  Успехът бе четвърти пореден при професионалистите за Русинов. 

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Владимир Иванов