Ботев (Враца) постигна много важна  победа над Хебър с 3:2 в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. 

Двубоят стартира с натиск на домакините, които търсеха да открият резултата рано-рано в срещата. Защитата на Хебър обаче се справяше с всички атаки.

В 16-ата минута домакините все пак успяха да открият. След отнета топка отдясно тя стигна до Мартин Смоленски, който отправи центриране към наказателното поле. След рикошет топката придоби друга треактория и стигна до Клери Сербер, който се хвърли земята и от ниска позиция засече с глава, за да реализира за 1:0. Малко по-късно домакините имаха нова добра възможност. Тогава Будинов изведе Н’диайе, който на скорост напредна с топката. Нападателят обаче реши да стреля от дистанция по земя, а ударът му се оказа прекалено слаб и неточен. Гостите се активизираха след попадението и оказаха натиск. В 39-ата минута Кабов опита късмета си от дистанция, но топката излезе в аут. Малко по-късно Бастунов напредна добре по лявото крило, стигна до границата на наказателното поле, смени рязко посоката и с десния крак отправи хубав удар, който мина на сантиметри от страничния стълб. До края на първата част повече ситуации нямаше и така врачаните се оттеглиха с гол аванс на почивката.

Второто полувреме започна с добра намеса на Бариос. При една от атаките на Хебър се получи разбъркване в наказателното поле и топката бе изчистена точно на границата на пеналтерията. Там Георги Каракашев от движение отправи хубав изстрел, но вратарят на Ботев показа класа и изби в корнер.Няколко секунди по-късно дълга топка от Бариос стигна до Н’диайе, който премина през двама футболисти на гостите и оставаше на чиста позиция. Стефан Цонков обаче го събори в наказателното поле и главният  съдия отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Браян Переа, който не сбърка и реализира втори гол в мача - 2:0. В 57-ата минута пред Хебър се откри отлична възможност. Кабов намери Н’зи в наказателното поле, който стреля от удобна позиция, но Бариос отново показа рефлекс и изби топката. В следващите минути пазарджиклии се активизираха в атака. Така се стигна до 69-ата минута, когато момчетата на Любо Пенев се върнаха в мача. След центриране от ъглов удар Стефан Цонков засече добре с глава и с помощта на напречната греда вкара за 2:1.

След гола на гостите до интересни ситуации почти не се стигна. Хебър бе по-активен, но така и не успя да натисне по-сериозно своя противник. В 91-ата минута при една от атаките на домакините Мартин Михайлов бутна Даниел Генов в наказателното поле, а съдията отсъди втора дузпа за Ботев. При повторението обаче се видя, че отсъждането е доста спорно. С изпълнението отново се нагърби Браян Переа, който вкара за 3:1. Няколко секунди по-късно обаче тимът от Пазарджик върна още едно попадение. Красиан Колев стреля директно пряк свободен удар и след много добро изпълнение направи резултата 3:2.

БОТЕВ 3:1 ХЕБЪР

1:0 Клери Сербер (16)
2:0 Браян Переа (52) - д.
2:1 Стефан Цонков (69)
3:1 Браян Переа (90+2) - д.

3:2 Колев

Стартови състави:

Ботев: 34. Федерико Бариос, 19. Браян Переа, 18. Диого Барбоса, 7. Илкер Будинов, 8. Клери Сербер, 11. Ласана Н’диайе, 29. Мартин Бачев, 10. Спас Георгиев, 24. Мартин Смоленски, 27. Меси Биатумусока, 13. Мартин Ачков;

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 43. Жоао Сеско, 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин, 99. Георги Каракашев, 13. Архан Исуф, 75. Йохан Н’зи, 7. Георги Вълчев, 9. Николас Пенев, 11. Атанас Кабов, 10. Ангел Бастунов.

 
 
Последвайте каналите ни в: