Лийдс без контузения Илия Груев завърши 2:2 при визитата си на Уотфорд в 39-ия кръг и отстъпи лидерската позиция във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип. На върха вече е Ипсиуич, който по-рано спечели с 1:0 при гостуването си на Блекбърн.

Байо откри резултата в 31-а минута със своя шести гол за сезона във второто ниво на футбола в Англия. И когато изглеждаше, че Уотфорд контролираше развоя на срещата, дойде ред на Лийдс. Крисенсио Съмървийл изравни в 37-а минута със своя 16-ти гол за сезона в Чемпинъшип. Само че първото полувреме завърши с аванс за домакините, защото Емануел Денис направи 2:1 минута преди края на редовното време на първата част.

След почивката Лийдс владееше топката над 75% от времето, но защитата на Уотфорд не допусна много чисти ситуации за гол. Младият нападател на гостите Матео Джоузеф се появи на игра в в 84-а минута и около 60 секунди след това прати топката в мрежата за 2:2, реализирайки първото си попадение в Лигата. В края на февруари той се разписа на два пъти във вратата на Челси, но те бяха в ФА Къп.

Така Лийдс взе една точка и има 83 на второто място, изоставайки на точка лидера Ипсуич и имайки една аванс пред третия Лестър, който също се издъни и загуби с 0:1 при визитата си на Бристол Сити по-рано през деня.