Тимът на Пирин (Разлог) отстъпи като гост на Левски София с 0:3 гейма в третия решителен мач между двата тима от 1/4-финалните плейофи на Efbet Супер Волей. Така разложани отпадат от борбата за титлата и завършват на 7-о място в крайното класиране. След мача капитанът на отбора Радослав Попов сподели мнението си за срещата и целия сезон:

"Наистина, в първия гейм имахме нашите възможности и нещата можеха да имат различен развой. Ако го бяхме взели, щеше да е различно, но те показаха класата си, широчината в състава си и продължават напред заслужено. Лично според мен проблемът, който имахме ние, беше съвсем физически. Психически главите ни бяха чисти, но физиката е 50% от самия спорт. Това е нещо, което влияе. И широчината на състава. Видяхмете и първия мач тук, когато изкарахме някои от техните състезатели, влизат момчета и показват игра."

"Пренавиване не мога да кажа, че е имало. Мачът в Разлог, където победихме с 3:0, беше като една чернова как реално ние играхме през целия сезон. Направихме доста добри игри, срещу силни съперници, с по-голям бюджет. Можем да извлечем само позитивни неща от тази серия. Нямаше напрежние, тъй като поставаените цели пред отбора не можем да ги сравним с тези на Дея спорт, Нефтохимик и другите. Това е максимумът, който можехме да направим в цялата серия. Не мисля, че щеше да има разлика, ако бяхме завършили на 5-то или 6-то място в редовния сезон, винаги има равностойни противойници. Първите осем бяха с много изравнени сили. Много са близки нещата, не както предишните години."

"Пирин направи един много добър сезон и има какво да надградим. Ръководстото ще си направи изводите и продължаваме напред. Плановете ми за близките ми години са да съм в Пирин, у дома."

Снимки: nvl.bg/Startphoto.bg

Последвайте каналите ни в: