Отборът на Левски София се наложи над Пирин (Разлог) с 3:0 гейма в третия решителен мач между двата тима от 1/4-финалните плейофи на Efbet Супер Волей. Така "сините" спечелиха серията с 2-1 победи и продължават напред към полуфиналите, където ще срещнат настоящия шампион Нефтохимик 2010 (Бургас). Ето какво сподели треньорът на Левски Николай Желязков след мача:

"Всички видяхме реакцията на отбора и смятам, че заслужено продължаваме напред сред първите четири. Искам да поздравя и отбора на Пирин - направиха силна серия и много силен втори сезон. Днес играхме добре и в нападение, и в посрещане. Играхме добър волейбол, защитихме доста топки. Стана мач, в който има напрежение, но от такива мачове се израства. Бях любопитен да видя как ще реагира отборът под напрежение. Изключително щастлив съм от реакцията."

"Вени Антов днес игра добре - в атака, сервира, блокира добре. Силно играха всички, трудно е да отличим някого. Има резерви в играта, но смятам, че това, че вече сме сред първите 4, вече ще отключи свобода в действията. Можем да играем още по-добре, със сигурност. Важно е, че Симеон Николов започва да показва по-добра и постоянна игра. Той на практика изпусна целия втори полусезон, а за момче на 17 години не е лесно, без тренировки, да влезне и да покаже добра игра."

"Въпросът сега опира до това как да можем да контролираме спортната форма - това ще е много важно и ни предстои много работа. Плейофите са други мачове, няма никакво значение редовния сезон и победите срещу Нефотхимик сега не важат. Имаме да играем мачове, ще бъдат тежки и интересни двубои. Надявам се да дадем най-доброто от себе си, това е нашата цел."

Снимки: nvl.bg/Startphoto.bg

Последвайте каналите ни в: