Новият старши треньор Игор Тудор поиска време и търпение, за да върне италианския футболен клуб Лацио в релси, пише агенция Ройтерс. Миналогодишните вицешампиони са в средата на таблицата и първият мач на новия наставник ще бъде срещу Ювентус.

"Отборът трябва да олицетворява треньора, но са нужни време и търпение за трансформация. От скоро съм тук и ще опитам да работя бързо, но няма да бъдем перфектни", заяви Тудор.

45-годишният хърватин замени на поста Маурицио Сари, който напусна. Неговата професионална футболна кариера премина предимно в Ювентус, за който той игра като дефанзивен халф между 1998 и 2007.

"Прекарах осем години там, а това е период, който гради човек. Благодарен съм на Ювентус за всичко. Имах съотборници и треньори, които ме направиха това, което съм сега. Особено ако говорим за работна етика", каза още той.

"Уважавам случилото се в миналото, но не живея в него. В момента важен за мен е Лацио и искам да спечелим. Футболистите ни са жадни за това и искат да поправят случилото се до момента".