Бившият национал Боян Йорданов изведе неговият АОНС Милон (Атина) до големия финал за Купата на Гърция за исторически първи път.

Супер Бобо и съотборниците му се наложиха над гранда Панатинайкос (Атина), който е победител в редовния сезон на местната Лига, с 3:1 (25:19, 18:25, 25:13, 29:27) в първия полуфинал от финалната четворка на турнира, игран тази вечер в Лариса.

По този начин Милон влезе в историята на турнира за Купата на Гърция, като се класира за първи път на финала. През миналата година Боян Йорданов и компания отново играха на финалната четворка, но отпаднаха на полуфиналите.

На финала Милон ще се изправи срещу победителят от втората полуфинална среща между Олимпиакос (Пирея) и носителя на трофея ПАОК (Солун), които играят в момента. Големият финал за Купата на Гърция е утре (30 март) от 20,15 часа.

Боян Йорданов, който е и капитан на тима, се представи страхотно и стана най-полезен с 19 точки (1 блок, 2 аса и 50% ефективност в атака) за победата. С 19 точки за успеха се отчете и украинският национал Тимофий Полуян (1 блок, 1 ас, 63% ефективност в атака и 50% позитивно посрещане).

За тима на Панатинайкос над всички бе опитният кубинец Фернандо Ернандес с 18 точки (2 аса и 47% ефективност в атака), но и това не помогна.

Последвайте каналите ни в: