Старши треньорът на Левски - Николай Костов, коментира победата на “сините” с 2:0 срещу тима на Славия в срещата от 26-ия кръг на родната efbet Лига. Съперниците направиха качествен двубой, като Костов определено е доволен от успеха в най-старото столично дерби, което приближи състава му на три точки от челната ттройка.

Видях двубоя така, както го видяха всикчки През първото полувреме имахме добра игра и взаимодействия, имахме висока преса. Трябва да сме реалисти през второто полувреме започнахме да отпадаме и се наруши този баланс физически. Отборът на Славия показа, че заслужаваха повече, през второто полувреме играха добре. Но победата си е победа, има такива мачове, поздравявам отбора, поздравява и отбора на Славия, който изигра много добро второ полувреме.

Надявам се още следващия мач да бъдат свежи. Имахме си някои нещастия, с които трябваше да се съобразим, но това е футбола. Искам да поздравя публиката, без която днес нямаше да победим Славия.

Имали сме дни, в които сме били по-добри от противника, но сме загубили. Бяхме свикнали играчите да си взаимодействат по-добре, ние сме ценители на красивата игра. Това са общи неща, които тепърва ще се анализират.

Николай Костов бе запитан и за предстоящото дерби с Лудогорец, като специлистът остана лаконичен.

Нека изчакаме 2-3 дни и на пресконференцията на мача ще кажа в какво настроение сме дали имаме някакви предразсъдъци.

Последвайте каналите ни в: