Отборът на Дея спорт (Бургас) победи Черно море (Варна) с 3:0 гейма в третия решителен мач между двата тима от 1/4-финалните плейофи на Efbet Супер Волей и с общ резултат 2-1 успеха се класира за полуфиналите.

Там бургазлии, които спечелиха редовния сезон, ще срещнат ЦСКА, които по-рано отстраниха Монтана след 2-0 победи на 1/4-финалите. В полуфиналите ще се играе до 3 победи от 5 мача, като волейболистите на Дея спорт започват с домакинство в зала „Младост“.

"Прескачането на 1/4-финалите беше много важно за нас, защото сме малко като "разбита команда". Изглеждаме като "Самуиловите воини" - на 100 слепи, един с по едно око“, пошегува се пред BGvolleyball.com президентът на клуба Александър Маджуров.

"Играхме в този двубой без двама основни състезатели - Николай Николов и Димитър Василев", продължи Маджуров. "Димитър Василев ще успеем да го възстановим по някое време в плейофната серия с ЦСКА и ще бъде вече на 100%. Но за Николай Николов имаме съмнения дали ще може да играе. Има стара травма, която не е доизлекувана. Тя се обостря при всяко скачане. Крайният вариант е оперативна намеса. Но на него му се щеше да доизкара сезона, а после да мисли за решението. Именно затова искаше да играе и по негово настояване бе на терена. Но точно на загрявката отново получи болки, което доведе до невъзможност да излезе на полето. Но имаме скамейка. Стефан Чавдаров игра много добре и успяхме да компенсираме в центъра. Въпросът е, че Николов е топ играч, на когото не можем да разчитаме за момента във важните мачове."

"Надявам се, че ще можем да възстановим "Самуиловите воини", защото ни чака нелека полуфинална серия с ЦСКА. Сезонът е дълъг и това си оказва влияние на по-опитните ни играчи. Теодор Тодоров играе с болки, Валентин Братоев също имаше проблеми. Това са класни играчи, които стискат зъби, но са с травми, които в годините са третирани неправилно. Готвим се за двубоите с ЦСКА и продължаваме да преследваме целите си", завърши президентът на Дея спорт.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto