Английските медии съобщават за възможен разрив в отношенията между собствениците на Челси. Милиардерът Тод Боели закупи лондончани през март 2022 година в съдружие с инвестиционния фонд Clearlake на Бехдад Егбали и Хосе Фелисиано. Милиардерът в крайна сметка притежава 38.5%, а калифорнийските инвеститори притежават 61.5% от клуба. Самият Боели пое оперативното управление на тима от “Стамфорд Бридж”. От тогава насам “сините” са похарчили над милиард паунда само за селекция, но реални резултати продължават да липсват, а тимът е заплашен да пропусне участие в Шампионската лига за втори пореден сезон. За последно те бяха част от топ 4 през сезон 2021/22. Двете страни обаче имат договорка, която гласи, че управляващият клуба може да бъде сменян на всеки пет години, като водеща роля ще имат именно калифорнийците, които засега остават повече в сянка.

Боели все пак ще заема настоящата си позиция в следващите три години, ако поради някаква причина не се стигне до някаква извънредна промяна. На Челси бяха повдигнати обвинения за нарушаване на финансовите правила и те продължават да са заплашени от налагане на санция с отнемане на точки, която може допълнително да влоши положението на тима.

Медиите наблягат на това, че Боели съгласува всички по-важни решения със своите партньори, но въпреки това положението в Челси е предизвикало напрежение и известен разрив между тях.

Последвайте каналите ни в: