Янтра се наложи с 4:1 над Локомотив (Мездра) в проверка, играна днес на стадион "Христо Ботев" в Габрово. Двубоят беше част от подготовката на "ковачите" за предстоящия двубой срещу Монтана от 26-ия кръг на първенството във Втора лига в понеделник. Контролата беше в две полувремена по 40 минути.

Домакините поведоха в 5-ата минута с попадение на Айвън Ангелов. Играчът с номер 10 в габровския състав се разписа след пробив отляво и асистенция на Валентин Цветанов. В средата на първото полувреме Локомотив получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Константин Иванов, но Християн Василев отрази удара на Иван Кирилов от бялата тока и запази резултата.

В 32-рата пък Валентин Цветанов можеше да увеличи преднината на "ковачите", но топката се отби в десния страничен стълб на вратата.

Веднага след подновяването на играта Младенов и Колев отправиха по един опасен шут на сантиметри от вратата на гостите. В 49-ата минута Йорданов пусна добър пас за Емо Колев, той излезе сам срещу стража на гостите и го преодоля, но изпусна момента за изстрел и топката му беше избита.

При последвалия ъглов удар Цветелин Радев с глава за втори път тресна гредата на "железничарската" врата. Две минути по-късно и Дани Младенов направи пропуск очи в очи с вратаря на тима от Мездра.

Удар след корнер в 55-ата минута и рикошет в главата на Цветелин Радев доведе до равенство – 1:1, но Янтра бързо си върна преднината с великолепно попадение на Емил Колев. Той се разписа от воле след асистенция на Дани Младенов.

Последваха две добри спасявания на Борис Груев и гол на Тони Иванов за 3:1. Той падна в 75-ата минута след пробив на Ивайло Енчев отляво и върната топка от аутлинията, която Иванов засече.

Крайния резултат оформи капитанът Петър Казаков в последната 80-а минута с удар от воле и рикошет в гърба на футболист в червено-черен екип, който не остави шансове за реакция на вратаря.

Последвайте каналите ни в: