Бившият германски национал Ларс Щиндъл ще приключи кариерата си след края на сезона, съобщи клубът му в момента Карлсруе.

"Беше невероятно хубаво и полезно време с много върхове, но също и с трудни моменти", каза Щиндъл в съобщение на клуба му от Втора Бундеслига, което беше разпространено в четвъртък.

"Беше сбъдната мечта за мен да се върна миналото лято в родния си клуб. Последната година беше специална за мен", заяви още футболистът.

😢 Ein Jahr nach seiner Heimkehr ist Schluss: Lars Stindl hängt am Ende der laufenden Saison 2023/24 seine Fußballschuhe an den Nagel 😢

Danke für alles! 💙

Zur Meldung ➡️ https://t.co/3fm34zdZ8G#KSCmeineHeimat @stindl28 pic.twitter.com/7vtQ8361Ti

— Karlsruher SC (@KarlsruherSC) March 28, 2024

35-годишният Щиндъл, който излезе от академията на Карлсруе, направи дебют за мъжкия отбор през 2007 г. Атакуващият халф напусна в посока Хановер през 2010 г., преди да се присъедини към Борусия (Мьонхенгладбах) през 2015 г. Той има 376 мача и 85 попадения в Бундеслигата, както и 11 срещи за националния тим с 4 гола.

"За нас като треньори беше голяма чест да работим с играч като Ларс, който има изключителни качества", каза треньорът Кристиан Айхнер.
БТА

Последвайте каналите ни в: