Преговорите между Милан и вратаря Майк Менян за подновяване на договора на французина зациклиха, пише "Скай Италия". "Росонерите" имат желание да удължат контракта на 28-годишния играч, който се представя блестящо откакто дойде на "Сан Сиро" от Лил през 2021 година. Настоящият му договор е до 2026 година, но въпреки това шефовете вече започнаха разговори за подписването на нов за по-дълъг период и с по-добри условия.

Последните информации обаче твърдят, че сделката между двете страни никак не е близо. Разминаването между исканията на играча и предложението на Милан е доста сериозно и дори и преговорите да продължат, много трудно ще се стигне до вариант, който да устройва всички. В момента Менян получава по 2,8 милиона евро на сезон, като "росонерите" са му предложили почти двойно увеличение до 5 милиона евро. Играчът обаче настоява заплатата му да стане 8 милиона евро и не е съгласен на по-малко.

Със сигурност разговорите ще продължат и в следващите месеци, но ако не се стигне до сделка, не е изключено от Милан да пуснат Менян на пазара. В клуба нямат никакво намерение да изпуснат още един важен играч без пари, както се случи с Джанлуиджи Донарума и Хакан Чалханоолу. А интерес към вратаря не липсва, като той е свързван с Байерн (Мюнхен) и Пари Сен Жермен.

Откакто дойде в Милан Менян има изиграни 105 мача, в които е допуснал 105 гола, а в 43 срещи е опазил "суха" мрежа.

Последвайте каналите ни в: