Ливърпул ще предприеме много по-настъпателна тактика при преследването на Чаби Алонсо, твърди „Мирър“. До момента английският клуб бе предпазлив и не е в влизал в директна комуникация както с испанеца, така и с другите кандидати за потенциални заместници на Юрген Клоп. Причината за това е, че от Ливърпул не са искали да проявяват неуважение към клубовете, в които работят съответните треньори.

След като на "Анфийлд" бяха назначени Майкъл Едуардс и Ричард Хюз, клубът обаче ще стане много по-активен, за да не допусне конкурентите да вземат предимство. Това в най-голяма степен важи за Алонсо и Роберто де Дзерби. И двамата са свързвани и с Байерн (Мюнхен), а италианецът е спряган и с няколко други клубове от Англия, както и с Барселона.

Новият спортен директор на Ливърпул има връзка и с двамата кандидати. Докато работеше в Борнемут, той се опита да привлече Де Дзерби преди две години. Освен това Хюз познава добре и агента на Алонсо Иняки Ибанес. Последният е представител и на мениджъра на Борнемут Андони Ираола, като по време на преговорите за него Хюз и Ибанес са изградили добри професионални взаимоотношения.

Последвайте каналите ни в: