Лудогорец ще продаде централния защитник Оливие Вердон през лятото.

Защитникът, който пристигна у нас през лятото на 2020 година, ще бъде трансфериран в германската Бундеслига, пише africafoot.com. Агентът на футболиста вече води разговори с определен клуб. Те са на финалната права. Точно за това и представителят на бранителя е заминал за Германия, където да бъдат уточнени последни детайли.

През зимата също не липсваше интерес към национала на Бенин. За него имаше предложение от Серия А – Торино. „След като през януари Вердон не премина в Италия, сега той ще бъде трансфериран в клуб от Бундеслигата“, отбелязва сайтът. И допълва, че за него има запитвания още както от САЩ, така и от Саудитска Арабия. Тоест опции пред Оливие, който иска да смени обстановката, не липсват.

28-годишният Вердон е твърд титуляр в защитата на Лудогорец. През този сезон той си партнира с взетия от Левски Ноа Сонко Сундберг. Орлите имат заместник на Оливие при трансфер. Това е Диниш Алмейда, който бе взет в началото на 2023 година, но дебютира за тима тази пролет след дълго лечение на контузия на коляното. Освен това орлите държат правата на аржентинеца Франко Русо. Той бе пратен под наем до лятото в белгийския Льовен.

Вердон в момента се възстановява от травма в глезена. Именно поради нея той отпадна от лагер-сбора на националния отбор на Бенин. Състоянието му обаче не е толкова сериозно. И дори се очаква да бъде на разположение на треньора Георги Дерменджиев за мача с Локо Пловдив. Сблъсъкът на „Лаута“ е в събота, 30 март, от 16:30 часа.