Световният номер 2 Карлос Алкарас от Испания, който е водач в схемата на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд от 8,9 милиона долара, се класира за третия кръг, след като надигра Роберто Карбайес-Баена с 6:2, 6:1 за час и 20 минути игра. В следващата фаза Алкарас ще играе срещу френския ветеран Гаел Монфис, наложил се над австралиеца Джордан Томпсън с 6:7 (3), 6:1, 6:2.

Поставеният под номер 4 в схемата Александър Зверев от Германия също се класира напред, като се наложи без проблеми над канадеца Феликс Оже-Алиасим с 6:2, 6:4. В следващата фаза в Маями той ще играе срещу представителя на домакините Кристофър Юбанкс, който победи британеца Даниел Еванс в три сета - 7:6 (3), 3:6, 7:6 (7).

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Яник Синер (Италия) също продължи в следващата фаза, след като се наложи над сънародника си Андреа Вавасори с 6:3, 6:4.

Една от изненадите на вечерта поднесе бразилецът Тиаго Сейбот Уайлд, който надигра американеца Тейлър Фриц с 6:3, 6:4.

Канадецът Денис Шаповалов също изненадващо победи поставения грък Стефанос Циципас с 6:2, 6:4.

Напред продължи и бившият номер 1 в света Анди Мъри от Шотландия, който надигра аржентинеца Томас Мартин Ечевери с 7:6 (0), 6:3.

Руснакът Даниил Медведев, поставен под номер 3, не срещна проблеми с Мартин Фучович от Унгария и го надигра с 6:4, 6:2.

Марко по-трудно, но напред продължава и норвежецът Каспер Рууд, който отстрани младия французин Люка ван Аш след 7:6 (5), 1:6, 6:1 за малко повече от 2 часа игра.

За следващата фаза продължават още британецът Камерън Нори, надиграл италианеца Флавио Коболи със 7:5, 6:7 (4), 6:2, както и състезаващият се под неутрален флаг руснак Карен Хачанов, победил сърбина Ласло Джере с 6:2, 6:4.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages