Англия загуби от Бразилия с 0:1 на стадион „Уембли“ в може би най-очаквания приятелски мач по време на тази международна пауза за националните отбори. Влезлият като резерва 17-годишен талант на Палмейрас Ендрик (80), който от юли става футболист на Реал Мадрид, вкара единствения гол за успеха на гостите в дебюта на новия им селекционер Доривал Жуниор. 

"Трите лъва" бяха без възстановяващите се от контузии Хари Кейн и Букайо Сака, дебют направи Антъни Гордън, докато в състава на Селесао личаха имена като Гимараеш, Пакета и Гомес.

Домакините бяха по-активни в началото, въпреки че първият удар в очертанията бе в полза на бразилците, след като в 9-ата минута Родриго стреля, но Джордън Пикфорд улови. Три минути след това Рафиня стреля диагонално към вратата, но ударът му беше блокиран от Кайл Уокър.

В 20-ата минута Гарет Саутгейт направи принудителна смяна, след като на мястото на Кайл Уокър влезе дебютантът Езри Конса. Две минути по-късно Деклан Райс се хвана невярващо за главата, след като пропусна добра възможност и ударът му бе блокиран от Данило. 

Бразилците бяха много близо до попадение в 35-ата минута, когато след многоходова бърза атака Лукас Пакета засече къс пас точно на границата на наказателното поле и прати топката в левия стълб. 

В 43-ата минута Хари Магуайър допусна грешка пред вратата си, опитвайки да върне към стража, но притиснат от Рафиня изпусна топката, бразилецът стреля, но ударът мина встрани от вратата на Джордан Пикфорд, който направи ключова намеса.

След почивката в 50-ата минута вратарят на Бразилия Бенто отрази удар на Антъни Гордън, а англичаните играеха по-дейно. И въпреки това в 63-ата минута бразилците отново създадоха нова чудесна възможност, след като Лукас Пакета получи топката, стреля по диагонал без да се бави, но ударът му мина на сантиметри покрай вратата.

В 70-ата минута Конър Галахър падна в наказателното поле и поиска дузпа, но главният рефер бе категоричен, че съприкосновението с Лукас Бералдо не е било достатъчно за посочване на бялата точка. Десет минути по-късно 17-годишният талант Ендрик, който току-що се бе появил на терена, даде аванс на гостите. Винисиус бе изведен зад отбраната на домакините, Джордан Пикфорд отрази удара му, но при добавката играчът на Палмейрас се разписа за 0:1. Ситуацията беше проверена с ВАР заради съмнения за засада на Винисиус, но такава не бе установена.

АНГЛИЯ - БРАЗИЛИЯ 0:1
0:1 Ендрик (80)

Англия (4-2-3-1): 1. Пикфорд; 2. Уокър, 5. Стоунс, 6. Магуайър, 3. Чилуел; 4. Райс, 8. Галахър; 7. Фодън, 10. Белингам, 11. Гордън; 9. Уоткинс

Бразилия (4-3-3): 1. Бенто; 2. Данило, 14. Бруно, 25. Бералдо, 6. Уендъл; 15. Гомес, 5. Гимараеш, 8. Пакета; 11. Рафиня, 7. Винисиус, 10. Родриго

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !

снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver