Хаос с програмата на германската Бундеслига може да настъпи заради искането на Херта за отлагане на три мача на отбора. Причината е, че целият тим на берлинчани е поставен под карантина след появата на коронавирус в тима.

С положителния проби за COVID-19 са треньорът Пал Дардай, асистентът му Адмир Хамзагич и футболистите Марвин Платенхард и Доди Лукебакио.

Заради това здравните власти в Берлин са поставили целия отбор под карантина. В резултат на това нареждане, управата на Херта е изпратила официално искане за отлагането на предстоящите три мача на „Старата дама“ - с Майнц (18 април), Фрайбург (21 април) и Шалке 04 (24 април).

Според изискванията, всички играчи и служители на клуба, които са били в контакт със заразени, трябва да бъдат събрани на едно място за карантината. Това пък ще позволи на футболистите с отрицателни проби да водят тренировки.

Заниманията ще бъдат водени от спортния директор Арне Фридрих, който има треньорски Лиценз А и дори временно ще може да изпълнява ролята на наставник, ако Германската футболна лига не удовлетвори молбата за отлагане на мачовете.

Преместването на трите двубоя за по-късна дата ще доведе до проблем с програмата на Бундеслигата. До края на шампионата остава съвсем малко време, а според изискванията на УЕФА сезонът трябва да приключи на 22 май, за да може националният отбор на Германия да започне подготовката си за участие на Евро 2020 (11 юни – 11 юли).