Халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски ще има малко по-специална седмица от другите национали, тъй като продължава борбата за класиране на Евро 2024.

Полша играе срещу Естония тази вечер, а Пьотровски има шанс да се появи в титулярната единадесеторка, въпреки че в родината му прогнозират, че е по-вероятно да започне мача от резервната скамейка. Въпреки това обаче играчът е добре анализиран от местните медии, защото се намира в страхотна форма. Преди дни той бе обявен за най-добър чужденец в efbet Лига, а също така взе наградата и за най-добър халф.

Пьотровски направи своя дебют за Полша срещу Чехия преди седмици и дори отбеляза своя дебютен гол. Всъщност този сезон футболистът вкарва много голове. До момента е реализирал 15 попадения с екипа на Лудогорец във всички турнири.

В двубоя срещу Чехия Пьотровски ще празнува точно, както прави Джуд Белингам в Реал Мадрид, което накара местните медии да се запитат доколко Бениглам е пример за подражание.

„Мога да науча много от него. Анализирам мачовете му и как се държи в наказателното поле. Той никога не спира, винаги се движи. Аз също обичам да се движа напред-назад, защото имам много сила“, казва Пьотровски в интервю за Meczyk.

Изданията разказват и за половинката на Пьотровски – Виктория Янковска, която е учител по йога, а двамата имат две кучета порода померан. По-големият брат на Якуб е Бартош, който играе като вратар в по-долните дивизии на Полша, като има и период с първия отбор на Погон.