Черно море записа разгромна победа в контролна среща в паузата на шампионата. „Моряците“ разпиляха тима на Черноморец (Балчик) с 6:0 на стадион „Младост“ във Варна. Варненци бяха водени от помощник-треньора Веселин Бранимиров, тъй като Илиан Илиев и Петър Костадинов са ангажирани с националния отбор на България.

Черно море започна силно двубоя и още в 8-ата минута откри резултата. След разбъркване в наказателното поле Едгар Пашеко се оказа най-съобразителен и реализира за 1:0. В 15-ата минута „моряците“ вкараха втори гол. Негов автор бе Дани Мартин, който финтира бранител в наказателното поле и стреля за 2:0. В 22-ата минута Атанас Илиев направи резултата класически. Нападателят се разписа директно от пряк свободен удар.

В 32-ата минута Едгар Пашеко премина през няколко футболисти на Балчик и остана на страхотна позиция, но стреля доста неточно. В 34-ата минута Атанас Илиев получи страхотен пас в наказателното поле и насочи топката в мрежата на гостите за 4:0. В 44-ата минута Пабло Гарсия с бомбен шут от около 20 метра вкара за 5:0.

В 51-вата минута влезлият на смяна Уеслен Жуниор бе съборен в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. Тя бе превърната в гол от бразилеца. Стражът на гостите първоначално изби топката, но тя се върна към Жуниор, който от втория опит не сгреши – 6:0. В 57-ата минута Мишаел пдоби отляво, нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, но вратарят на Балчик изби.

Последвайте каналите ни в: