Дебютантът в националния отбор на България при мъжете Димитър Тонев разкри пред DIEMA SPORT, че тайно се е надявал да бъде избран от Илиан Илиев:

“Детска мечта, да, може да се каже, но и да не е детска мечта, това е мечта на всеки един футболист. Мечтата ми беше да бъда извикан в националния отбор, но и знам каква тежест носи тази тениска, знам каква отговорност е и какво раздаване трябва да правиш в този отбор“, каза играчът на Крумовград.

“Лъвовете“ ще отпътуват за столицата на Азербайджан във вторник, 19 март, с полет от Летище София в 13:30 ч.

“Не очаквах, първо, повиквателната, не че цяла седмица не преглеждах по пет пъти страницата в “Инстаграм“ на националния отбор на България за списъка, дали съм повикан, но в деня, в който излезе официално списъкът, моята приятелка първо ми каза и моето семейство бяхме заедно, и наистина чувството беше уникално“, сподели Тонев.

“Аз и Алекс Колев сме национали, да, и сме повече отколкото в Левски, ЦСКА, дори в Ботев и Локомотив, но не си го обяснявам с това, че сме отбор с три класи над тях, а си го обяснявам като това, че в тези отбори не се дава шанс на българи, което за мен не е правилно“, каза още Димитър Тонев.