Крумовград и Пирин (Благоевград) завъшиха при резултат 2:2 в първия неделен двубой от XXV кръг в efbet Лига.

Диего Рапосо (7) откри за домакините, а Джуниет Али (11) удвои бързо след това. Андрей Йорданов (45+3) върна един гол от дузпа, а през второто полувреме резервата Венцислав Бенгюзов (83) изравни с хубав удар. Домакините се намират в явен подем, започнал още в края на 2023 година, когато беше записан успех с 3:0 над ЦСКА 1948. Последваха три пролетни победи - над Ботев (Пловдив), Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив), и нулево реми с Левски на "Герена".  За двубоя с "орлетата" в сметките на наставника на Крумовград Станислав Генчев се завръща националът Александър Колев, който е водач в листата с голмайсторите през сезона в efbet Лига. При успех над Пирин Крумовград ще се изравни по точки с шестия в класирането ЦСКА 1948.  Пирин (Благоевград) продължава да се намира на безопасна дистанция от последните две места, които водят директно към Втора лига. "Зелените" имат 21 точки и мач по-малко спрямо Ботев (Враца) и Етър, които имат съответно 14 и 10 пункта в своя актив. 

В 4-ата минута на срещата Димитър Тонев опита техничен удар от движение, но топката премина покрай вратата. Три минути по-късно Алекс Колев отклони с гърди въздушна топка към свободния Диего Рапосо. Той стреля от движение и опъна мрежата зад вратаря Максим Ковальов, но веднага имаше вдигнат флаг за засада на Колев в момента на подаването към него. ВАР преразгледа ситуацията и отчете съдийска грешка, а Крумовград поведе в резултата.Само четири минути по-късно домакините вече имаха два гола преднина. Този път удар на Джуниет Али се отби в тялото на защитник, при което топката се насочи коварно в долния десен ъгъл на вратаря и с помощта на гредата влезе във вратата. В 20-ата минута Алекс Колев влезе навътре и пробва удар с левия край, който нямаше нужната точност. Две минути по-късно Серкан Юсеин влезе остро в глезена на Асен Дончев, за което получи жълт картон, а не червен. ВАР сигнализира на главния съдия, че нарушението е грубо и застрашава здравето на противника, което накара главния съдия да отиде и да прегледа ситуацията на повторение. Промяна на решението му обаче нямаше и Крумовград остана с 11 души на терена. В 27-ата минута Алекс Колев беше близо до гола. Защитата на гостите отново действаше слабо и позволи на нападателя да се обърне с лице към вратата и да стреля. Максим Ковальов плонжира отлично и изби топката в корнер. В 35-ата минута Алекс Колев отново показа неточност и стреля в аут от отлична позиция. Цялостно Пирин стоеше безлично на терена и трудно създаваше нещо интересно в половината на домакините. В 38-ата минута бранителите на Пирин бяха безучастни при поредната атака на Крумовград, след която и Шимич можеше да запише името си сред голмайсторите, ако ударът му от воле не бе преминал покрай гредата. В 43-ата минута Серкан Юсеин качи топката на крака на Момчил Цветанов, който опита акробатично изпълнение. Ковальов реагира и изби в корнер. От него защитата изгледа как Алекс Колев стреля с глава в гредата.

Когато изглеждаше, че двата тима ще се оттеглят на почивка при резултат 2:0, а Крумовград не оставяше на гостите никакви шансове в нападение, благоевградчани получиха дузпа. Калоян Пехливанов събори Данило Полонский, за което получи жълт картон. Зад топката застана Андрей Йорданов, който стреля в центъра на вратата и върна един гол.В 50-ата минута Алекс Колев не сполучи с опита си да завърти топката в горния далечен ъгъл на вратата. Постепенно Пирин изнесе играта в половината на Крумовград. В 75-ата минута Арно Лузайадио се отчете със страхотен пропуск след центриране на Андрей Йорданов от левия фланг. Десният защитник се озова на върха на атаката на Пирин, но не успя да засече подаването. Три минути по-късно Димитър Тонев подаде с глава към Алекс Колев, а националът стреля с левия крак под ъгъл. Шутът беше доста добър, но насочен право в ръцете на Ковальов. По-добрите действия на Пирин през второто полувреме се отплатиха в 83-ата минута. Влезлият от резервната скамейка Венцислав Бенгюзов преодоля Янко Георгиев с прекрасен удар към далечния ъгъл, при който вратарят нямаше никакъв шанс за намеса.

Крумовград - Пирин (Благоевград) 2:2
1:0 Диего Рапосо (7)
2:0 Джуниет Али (11)
2:1 Андрей Йорданов (45+3 д)

2:2 Венцислав Бенгюзов (83)

Стартови състави:

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 3. Калоян Пехливанов, 5. Матей Шимич, 18. Клайдер Машедо, 2. Джуниет Али, 7. Момчил Цветанов, 8. Ренан Арияш, 13. Диего Рапосо, 23. Димитър Тонев, 10. Серкан Юсеин, 9. Александър Колев;

ПИРИН: 12. Максим Ковальов, 4. Айуб Абу, 6. Андрей Йорданов, 7. Асен Дончев, 28. Виталийс Ягодинскис, 14. Данило Полонский, 11. Иван Тасев, 19. Юго Комано, 83. Христо Попадийн, 18. Арно Лузайадио, 9. Лазар Боянов;

 
 
Последвайте каналите ни в: