Спортният директор на Барселона Деко ще има да решава доста проблеми през лятото. Очаква се той да има много работа по време на трансферния прозорец, а освен това трябва да намери и нов треньор, който да заеме мястото на напускащия Чави Ернандес. Затова португалецът вече мисли усилено какви ще бъдат приоритетите му.

Според журналиста Матео Морето, първата задача на Деко ще бъде намирането именно на нов треньор. В момента директорът разглежда няколко имена за поста. За португалеца е важно да избере човек, който да пасва на философията на клуба. Най-важното е той да има манталитет на победител.

Едва след това Деко ще пристъпи към втората си задача относно селекцията. Първо новият наставник ще трябва да определи кои играчи не влизат в плановете му и може да бъдат продадени. След това ще се мисли и за футболисти, с които да бъде подсилен състава, като това ще зависи и от ресурсите, с които клубът ще разполага.

На трето място сред приоритетите на Деко са двамата Жоао. Става въпрос за Жоао Феликс и Жоао Кансело. Както е известно португалците са под наем в Барса, съответно от Атлетико Мадрид и Манчестър Сити. Каталунците имат опции да откупят правата им, но за момента цените им са доста високи и в клуба трябва да решат как да процедират.

Последвайте каналите ни в: