Най-скъпият футболист в историята Неймар е взел изненадващо решение за бъдещето си и смята да заиграе отново заедно с Лионел Меси, но в Интер Маями. Бразилецът премина от ПСЖ в Ал Хилал в Саудитска Арабия през лятото на 2023 година за около 90 милиона евро, но не успя да оправдае очакванията там, след като скъса кръстни връзки в началото на октомври.

Неймар е изиграл само пет за Ал Хилал досега, като е вкарал един гол и подал за още три попадения. Въпреки че има договор до лятото на 2025 година с опция за още една година, Неймар вече открито мисли за нов трансфер и то в Интер Маями. Там отново се събере с Лионел Меси, негов стар приятел от времето им заедно в Барселона (2013 до 2017 година). Заедно те спечелиха и Шампионската лига през 2015, а след това бяха съотборници и в ПСЖ.

„Надявам се, че ще играем отново заедно. Лео е страхотен човек. Надявам се да е щастлив в Маями. Ако той е, аз също ще бъда", намекна Неймар по време на Гран при на Бахрейн във Формула 1 и даде ясно да се разбере, че иска да играе отново с аржентинеца.

На първо време Неймар трябва да се концентрира върху възстановяването си, което ще продължи до лятото. „Очакваме той да бъде готов за завръщането си в началото на сезон 2024/2025 през август. Трябва да останем търпеливи. Говоренето за завръщане след деветмесечна пауза би било преждевременно”, заяви лекарят на бразилския национален отбор Родриго Ласмар.

Докато Неймар отново не е напълно здрав, преминаването му в Интер Маями е нереалистично. Наскоро той беше свързван със завръщане в родния си клуб Сантос в Бразилия. Неймар беше на стадиона по време на победата на Сантос с 1:0 срещу Коринтианс в началото на февруари. Но това не е всичко. Неймар проведе и разговор зад кулисите с шефа на клуба Марсело Тейшейра.

„Беше кратък разговор, но винаги кратките разговори имат добър ефект. Той трябва да се възстанови още по-добре. За да играе тук, той трябва да се възстанови добре", сподели Тейшейра за разговора си с Неймар.