Ботев Пловдив са спечелили дело в Спортния арбитражен съд в Лозана, а казусът е бил за шестцифрена сума в евро, научи PlovdivDerby.com. Канарчетата за били осъдени от ФИФА да заплатят на датския Фремад Амагер шестцифрена сума в евро. Жълто-черните са наели Георги Градев, за да оспорват решението на футболната централа пред спортния арбитражен съд.

Днес от Лозана е пристигнало решението, в което става ясно, че канарчетата печелят делото и няма да дължат пари на бившия клуб на Антон Зингаревич. По информацията, която събрахме, става въпрос за претенции от страна на датчаните след продажбата на футболист. Двама са играчите, които Ботев Пд взе от датския клуб и в последствие продаде. Това са Кевин Янсон и Емануел Току.

Янсон, който бе шведски национал, бе продаден за в Гангуон /Южна Корея/. Тогава по медиите неофициално се появи информация за съм от 250 000 евро, която канарчетата ще приберат за него. Трансферът бе осъществен през март месец на 2022-а година.

През януари 2023-а канарчетата продадоха Емануел Току на белгийския Льовен. Тогава неофициалната информация твърдеше, че жълто-черните ще вземат сумата от 1 милион евро, в която са включени и множество бонуси за представянето на играча. Освен това се спекулираше и че пловдивчани са запазили и сериозен процент (15%) при бъдеща продажба на футболиста.

По непотвърдена официално информажия на PlovdivDerby.com датчаните са осъдили канарчетата, претендирайки за дължими суми по трансфера на Кевин Янсон.

PlovdivDerby.com се сърза с Георги Градев, за да получим повече информация по случая:

“Да, спечелихме дело, в което българският клуб бе осъден да плати голяма сума пари. Не мога да коментирам повече, тъй като нямам разрешение от Ботев Пд. Днес пристигна решението, а в 7-дневен срок двете страни трябва да заявят пред съда в Лозана, кое и какво от решението желаят да останае конфеденциална информация. Едва след това евентулано решението може да бъде публикувано в сайта на Арбитранжия съд и то само, ако се прецени, че то има обществено значение. За мен по-важното е, че успяхме да спестим пари на български клуб, за пореден път!”