Павел Колев е подал преди няколко дни молба за напускане на поста си, който заема в Локомотив Пловдив, научи PlovdivDerby.com. Днес в публичното пространство стана ясно, че Колев е част от екипа на адвока Георги Градев, който е един от кандидатите за поста президент на БФС.

Наши източници от Лаута твърдят, че в Локомотив Пловдив от няколко месеца знаят за участието на Павел Колев в тази инициатива. Интересно е, че Колев като служител на Локомотив Пловдив, тоест на Крушарски, е попаднал в екипа на негов конкурент. Припомняме ви, че Крушарски имаше намерение да се яви като кандидат за БФС, но днес обяви, че се отказва и ще подкрепи кандидатурата на Касабов.

PlovdivDerby.com потърси лично Павел Колев, за да го попитаме, дали нашата информация отговаря на истината. Ето какво отговори той:

“Не би трябвало да се очудвате от това! За мен лично това не е новина. Преди няколко дни бе оповестен новия съвет на директорите на Локо Пд. Моето име не фигурира там, а в устава на Локомотив Пловдив е записано, че изпълнителният директор трябва да е част от Съвета на директорите. Следователно няма как аз да остана изпълнителен директор на клуба, след като не съм част от този орган. Не, не съм подал едномесечното си завление под натиск и неизбирането ми в Съвета на директорите не може да бъде възприемано като такъв. Никой не ми е обащавал място в новия Съвет на директорите и с никой не съм водил разговори за такова нещо.”