Ботев Пловдив влиза в решавата част от сезона, а треньорът, който изкара канарчетата от калта, все още е без нов договор! Докато жълто-черният клуб се представя перфектно в извън футболните си инициативи, свързани с намирането на нови партньори, социални активности и прочие, не може да не се отбелижи факта, че договорът на наставника е краткосрочен.

Ето какво се е коментирало по темата до този момент в публичното пространство:

По време на лагера в Турция собственикът на канарчетата Антон Зингаревич заяви:
Имаме добри отношения с Душан Керкез и се надяваме да подпишем нов договор. Той се присъедини с 12-месечен, но искаме да продължим работата си. Мисля, че вече има разговори по този въпрос със спортния директор. Знам, че той се чувства добре тук и има също желание да продължи да работи.”

Артур Платек на пресконференцията преди подновяването на шампионата:
С треньорът се водят разговори от 2 седмици. В момента решаваме въпроса с неговия договор.

Душан Керкез след загубата от Крумовград:
Преговорите за моя договор вървят добре. Тази загуба няма да повлияе. Ще кажа само едно, че докато аз съм треньор, няма да посволя никой да докосва съблекалнята на Ботев Пд /уточнява, че базиран на опита си знае, че след загуби се появяват хора, които опитва да влият зле на съблекалнята, и уточнява, че това не само в Ботев, а е навсякъде/. 

Душан Керкез след победата над Спартак Варна:
Аз съм много щастлив тук! мога да останата и 5 или 10 години. Когато моментът за моя нов договор настъпи ще се разбере. Аз съм в добри отношения със собственика на клуба и със спортния директор. На този етап преговаряме. Знаете как се случват нещата във футбола.