ЦСКА - София разгроми Берое с 3:0 в мач от 23-ия кръг на efbet Лига.

В герой за "червените" се превърна Станислав Шопов, който започна в титулярния състав за сметка на Хайн. Халфът се отличи с два гола (3, 48), а между тях асистира и за попадението в 32-ата минута на Матиас Фаетон. Сред 11-те на "червените" има известни промени в сравнение с тези, които започнаха преди няколко дни с Арда. Стойчев стартира на десния бек за сметка на Турицов, който е извън групата. Шопов е заменил Хайнц, а след наказание се завърна Каранга. Бразилецът заема мястото на Асприля.

Берое пък е без наказаните Жорди Говеа, Родриго Ачинели и Карлос Пачаме. Мачът започна с химна на България по случай националния празник 3 март, а на трибуните се развяха множество трибагреници. Срещата започна вихрено за домакините, които откриха резултата още в третата минута. Това стана след центриране от корнер, топката стигна до Шопов, който след бомбен шут с левия крак не остави шанс на Гарсия. Неволите на "заралии" продължиха и в 17-ата минута, когато останаха с човек по-малко. Франко Минго позволи на Каранга да му отнеме топката, след което фаулира тарана на "червените" и получи директен червен картон от Кабаков, тъй като бе последен в отбраната на Берое. Вион се нагърби с изпълнението на нарушението и шутира, но право в ръцете на вратаря. В 29-ата минута Каранга стреля с глава, а Гарсия улови. В тази част от мача Берое играеше с 9 човека, тъй като Оливейра получи аркада след единоборство и удар с ръка на Юга. Кабаков само предупреди двамата, а играчът на старозагорци се завърна в игра след няколко минути, но с бинтована глава. В 32-ата ЦСКА - София удвои. Шопов пусна великолепно към Фаетон зад гърба на "зелената" отбрана и нападателят от Гваделупа без проблем се разписа с удар покрай вратаря от границата на малкия пеналт. В 37-ата минута Вия можеше да върне едно попадение, но не успя да реализира очи в очи с Бусато, тъй като притичалият Петров се хвърли на шпагат и блокира изстрела. В тази атака на Берое травма получи капитанът на "червените" Матай и напусна игра, на негово място влезе Махмутович.

Второто полувреме започна като първото. Три минути след неговото начало ЦСКА - София вкара трети гол, а негов автор отново бе Шопов., който завърши отлична атака, преминала през Скаршем и Фаетон. Само 120 секунди по-късно Фаетон бе близо до ново попадение, но Гарсия изби бомбения му изстрел от дистанция. В 53-ата минута Вия за втори път не успя да се разпише очи в очи с Бусато, тъй като си бутна дълго топката и стражът на домакините му я изби. Последваха още няколко шута от дистанция на футболисти в "червено". В 70-ата минута пък Шопов изведе Асприля сам срещу вратаря, но леко под ъгъл. Последва диагонален изстрел по земя покрай дясната греда.

Секунди по-късно и Скаршем пробва да се разпише, а силният му удар под напречната греда бе избит в корнер от Гарсия. В 82-ата минута Берое изпусна още едно чисто положение. Бусато отново излезе победител срещу футболист на Берое. Този път бразилският страж се справи с шут на Политано от 7-8 метра, а след това улови и добавката на Сагардия от малък ъгъл. В 87-ата минута Каранга бе много близо до дебютен гол, когато пусна топката покрай вратаря, но не уцели вратата.

ЦСКА - СОФИЯ - БЕРОЕ 3:0

1:0 Станислав Шопов 3
2:0 Матиас Фаетон 32
3:0 Станислав Шопов 48

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 20. Стойчев, 6. Петров, 2. Матай, 15. Вион, 26. Марселино, 21. Юга, 11. Фаетон, 8. Шопов, 9. Каранга, 10. Линдсет

БЕРОЕ: 1. Гарсия, 5. Скуадроне, 18. Саломони, 4. Минго, 15. Еспиноза, 10. Политано, 19. Алгара, 24. Гаврилов, 11. Оливейра, 22. Вия, 91. Трибуле

 
 
Последвайте каналите ни в: